söndag 19 augusti 2007

Stigfinnaren



Efter att ha uträttat diverse skitjobb på förmiddagen begav jag mig ut för att finna den stig till Fansjön, som jag misstänkte skulle finnas just till den plats jag utvalt. På kartan valde jag att gå på södra sidan om berget, men fann den vägen tämligen otillgänglig. Jag vandrar i okända marker. Ned till sjön kom jag visserligen men lite för långt söderut. Jag följde stranden till klipporna vid udden, som jag inbillar mig skall vara en bra fiskeplats. Precis här smalnar sjön till ett smalt sund och klipporna är sådana att man kan finna bra platser att stå och kasta.







När man väl har kommit till en sådan här plats brukar man finna vägen därifrån. Men här är rätt oländigt innanför stranden och jag fann bara småstumpar av stig som förlorade sig i intet.



Jag tog kompassriktning och följde bergets norra sida i stort sett och fann efter mycket travande bland stenarna en glest tallbevuxen mosse. Det var bara en älg som saknades i bilden.


Härifrån fann jag stigen som jag letat efter och följde den ut till vägen. Sen vände jag om och gick samma stig tillbaka ned till sjön. Ju längre jag kom desto otydligare stig. det syntes att den inte varit brukad på länge, ty många träd hade fallit över och fått ligga och ruttna. Inte konstigt att den var svårfunnen från andra hållet. Jag frigjorde det jag kunde, så att nästa vandring skall bli lättare. Den borde vara möjlig att gå även med spön i handen, även om sista biten blir lite bergsklättring. En skön promenad blev det i alla händelser.
Den stig finner - han trivs!

1 kommentar:

  1. Du finner dina stigar och fina platser. Fina fotos i vanlig ordning. Du är då aktiv så det förslår.

    SvaraRadera