tisdag 23 oktober 2007

Många bollar i luften


En oljemålning med motiv från Kökars skärgård

Just nu är det så, att jag har initierat en del nya idéer för egen del i väntan på mer jobb i verkstaden. Dels har jag alltså lagt ut fotografiska bilder, för att dom förhoppningsvis skall finna köpare, dels har jag tagit kontakt med ett litet nytt galleri i Norrtälje för att få ställa ut några målningar. Jag har inget helt nymålat, men en hel del som inte har visats här i kommunen i samlad form. Lokalen är inte så stor, så det skall nog gå att få ihop en liten kollektion.


Detta pågår parallellt med förberedelserna för torsdagens begravning och besök av sambons släktingar och det vanliga eftermiddagskneget. Det skall också bli spännade att se vad bilhandlarn svarar på  mitt brev om nyckelaffären, så mycket rör sig i huvudet.


Hann inte ut medan solen var framme i dag, men det var fint på hemvägen när den gick ned. På en åkerlapp gick fyra rådjur så vackert, men det var för skumt för att kamerans autofocus skulle funka. Måste lära mig mer om de manuella inställningarna på den här kameran. Med den gamla satt allt i ryggmärgen sedan 40 år tillbaka. 


 
Närdingen västerut från Sonö

2 kommentarer:

  1. Ja, när ska man ta sig tid att börja måla igen? Blev tyvärr inget i sommar och nu är ruljangsen i full gång med annat igen.De olika vattendjupen och ljusbrytningarna fint iakttagna där! Och fotot har ju tydliga drag av svenskt romantiskt 1800-talsmåleri.

    SvaraRadera
  2. HjeVilken underbar oljemålning!:)

    SvaraRadera