fredag 5 oktober 2007

Höstens ansikte


Landskapet förlorar sig i ett disigt töcken


Så känner man sig också vissa dagar när man går på arbetet. Som tur är finns det även andra stunder. Körövningen i går kväll blev närmast en kvartettövning. P.g.a. marknad och andra evenemang blev vi bara fem men någon i varje stämma, så vi fick det att låta riktigt bra fyrstämmigt.
  Speciellt glädjande för mig just nu är, att vi tagit upp ett av mina gamla arrangemang på "Gässen flytta" av Dan Andersson. Jag fick av olika anledningar aldrig höra det i färdigt skick när det gjordes för drygt tjugo år sedan för en annan ensemble, men nu kan vi nog få till det med instrumentalstämmor och allt. Jag hade skrivit ett tvåstämmigt mellanspel, som vi skall testa med klarinett i melodin, en blockflöjt på överstämman och bas och gitarr som komp. Ska bli riktigt spännande att höra. Jag minns ju knappt hur jag tänkte när jag skrev det där.
Konsert den 14 okt. kl. 15.00 i Lohärads kyrka under rubriken "Hösthappening".


Några gäss och ett par sångsvanar laddar upp inför höstflytten.

2 kommentarer:

  1. Betvivlar icke det kommer låta bra! Klarinett och Dan Andersson...det tror jag funkar alldeles särksilt bra :)Härligt med alla fåglarna som strövar runt, ett svanpar är på visit på åkern hemmavid för tillfället. En står alltid och spejar, vankar fram och tillbaks.Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  2. HejFina höstbilder!Flockar av gäss o svanar syns här i värmland också.synd att Du inte har ljud på bloggen.Det skulle vara spännande att lyssna på er kör.:)

    SvaraRadera