lördag 28 april 2007

Lokalrevy



Med bygdegården fulsatt till sista plats hade Edsbrorevyn premiär på sin årliga valborgsmässorevy i kväll. Det är en riktig lokalrevy med bara eget nyskrivet material och ett jädrans friskt humör. Revypappa Anders Liegnell står för merparten av texterna och svarar också för några av de mer slagkraftiga numren. Årets revy heter "Amors pilar" och dom levererades med jämna mellanrum av revyns änglakör, men med olika budskap.


Här är det revyns främsta sångfågel Nannie Lignell som tillsammans med änglarna Maud, Sussie och Maria sjunger om Amors kilar.



En årligen återkommande figur är Magnhild i Maud Liegnells gestalt. I år hade hon startat en Spaanläggning för ortens damer.


Det skojas med "Bonde söker fru" på olika sätt. Man vänder på steken. Fruar söker bonde. men när dom hittar en så har han ju redan sin Maj, kossan i ladugården, som han inte vill svika.
  Ortens nya präst får en egen visa och Marie Lindberg dyker upp i Anders gestalt och sjunger skollärarns sång, ett höjdarnummer. Syskonen Anders och Nannie Liegnell sjunger också kvällens vackraste nummer "Kärnan" i början av föreställningen. Det skulle jag har förlagt senare i programmet för att släta över en del andra mindre renljudande sånginsatser. Men musiken var det inget fel på, för det svarade Per Olsson och Stefan Modéer.


Marie, Sussie och Maude sjunger om kärlek. Det kan inte hjälpas att det suger i revytarmen när man ser dom.


 
När "Marie Lindberg" sjöng var inte ett öga rätt




Tack Globen!!


 

1 kommentar:

  1. Hahah, jag Var medi Amors Pilar, Jeremy Lindberg, det är jag det! Hur kul som helst, väldigt underbara människor!

    SvaraRadera