onsdag 13 februari 2008

Bildgåta


Frågan är: Vem kastade stenen, eller hur kom den dit?

7 kommentarer:

  1. Haha. ;) Inlandsisen, var mitt spontana svar men vid närmare eftertanke har den inte legat där sedan dess. Och vinden, nej. Vad tror du?

    SvaraRadera
  2. Hmm klurar, nått efter traktorn varit där..

    SvaraRadera
  3. Eller i dagsläget: Vem photoshopade dit den?Sicken skurk ;)Nä, man jag har hört att stenar som ligger en bit ner i jorden kan komma upp själva ?!?!?!Vart logiken ligger i det och hur dom teoretiskt gör - det får du fråga någon annan =D

    SvaraRadera
  4. Det är bara toppen på ett isberg, som under rådande klimatförhållanden gärna vill se ut som en sten.

    SvaraRadera
  5. Nej, det här är nog inget "jättekast". Ett sådant kan du se på min blogg: http://blogg.aftonbla... Den stenen har inlandsisen släppt en gång.Den här har nog krupit upp ur jorden så sakteliga, tills bonden med sin nya stora skopa fick grepp om den och lyfte upp den. Den skall nog väck innan vårbruket.

    SvaraRadera
  6. Om du plockar sten på en åker, så fylls groparna med jord. Den nya nivån blir något lägre och plogen kommer åt nya stenar som hamnar på ytan och plockas bort o.s.v. Det är en teori. En annan är, att tjälen får stenarna att vandra uppåt. Den mer finfördelade materien har möjlighet att leta sig nedåt mellan större stenar och på så sätt hamnar de större stenarna allt längre upp mot markytan.Förr blev en så här stor sten ett kvarvarande hinder på åkern. Med dagens maskiner går det att få väck dom.

    SvaraRadera