tisdag 6 april 2010

Ruskig naturfilm i kväll

Tidigt i går morse kunde man sitta och bara njuta av flera trevliga naturfilmer från Norsk TV. Där hade bland annat en naturfilmare och filmade sig själv, när han stod och småsnackade med en ung älgtjur i flera timmar och slutligen höll på att få den med sig hem på kvällen.
  Något liknande man mycket ruskigare kan ni se sent i kväll, när dokumentären "Grizzly man" visas. Björnälskaren Timothy Treadwell var som besatt av att vistas bland grizzlybjörnarna i Alaska och kom dem mycket nära. Men det hela slutade med att han och fästmön blev uppätna. Just det får man ju inte se, men däremot en massa fantastiska filmsekvenser ur hans egna filmer, där han gjorde precis som älgfilmaren. Han ställde upp kameran på stativ och rörde sig sen framför den tillsammans med björnarna. Det gick bra 12 somrar, så länge han var ensam, så det var kanske det som var missataget, att han ville involvera fästmön i projektet den trettonde. Snacka om olyckstal.

1 kommentar:

  1. Jag såg programmet igår och såg att även han likt mig har en räv som följeslagare på vandringar.. Mycket kul att se samspelet mellan människa och räv! Jag vet dock inte de juridiska om man får ha räv i Sverige som sk husdjur.. Men ingen har anmält mig eller liknande, Och jag anser själv att det är till oss bådas plus.. Tack för en roliga blogg / Frasse

    SvaraRadera