onsdag 23 januari 2008

Ja, må dom leva!

Det har kommit ca 15 cm snö under ett dygn och är plötsligen ljust och vintrigt, dock ingen sol. Tyngsta arbetet hittills i dag att skotta av bilarna, då jag måste arbeta i axelhöjd och mina muskler inte vill det. Väntar med att skrapa rutorna tills kupévärmaren gjort sitt.

  Har ringt och gratulerat gamla moster i Göteborg på 89-årsdagen. Sjöng för henne i telefon: "Ja, må hon leva uti hundrade år!" - "Tack, 95 räcker" , sade då mostern, som för övrigt lät pigg och väntade gäster. Vi breväxlar sporadiskt per E-post, för hon har dator som andra moderna människor.

  Har sedan sett om valda bitar av Guldbaggegalan, som jag bandade. Det är verkligen hisnande och rörande att höra Gösta Ekmans tacktal, med de tidsperspektiv som uppstår, när han berättar om hur han som regiassistent till Ingmar Bergman fich ta hand om den gamle Victor Sjöström under inspelningen av "Smultronstället". Victor Sjöström gjorde sina första filmer 1912, för snart hundra år sedan, och hade naturligtvis en hel del att berätta för den unge regiassistenten när Smultronstället spelades in 1957. Den "muntliga traditionen" inom filmarbetet var en mycket speciell och oväntad sak att lyfta fram. Det imponerade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar