torsdag 17 januari 2008

Återkoppling

Tre heldagars statering i Norrmalmskyrkan i Stockholm blev det, med massor av folk inblandade. Många trevliga pratstunder under all vänta mellan tagningarna och inte alltför ansträngande statering. Någonstans skall man väl bli med på bild efter allt detta, men ibland blev jag bortplockad för att jag, med min kritstrecksrandiga kostym och fluga, stal intresset från aktörerna.
  Det var också roligt att se hur dom förvandlade gatan utanför till sjuttiotal med rätt bilmodeller, parkeringsautomater och en telefonkiosk 
  Det blir en allvarlig historia det här, utspelad i frikyrkomiljö och i går fick jag en riktig flaschback till min egen ungdom, då jag bröt med den egna familjens frikyrkoengagemang. Det blev en riktigt upprörd scen, där den till synes mycket fromme fadern ger sin upproriske son en rejäl örfil inför ögonen på församlingsmedlemmarna, utan att någon ingriper. Inte ens prästen.
  Jag såg mig själv i den unge grabben och dramats fader var i hela sin attityd en kopia av min egen far. Han slog mig flera gånger inför andra människors ögon, tills jag en dag talade om för honom att jag tänkte slå tillbaka om han slog en gång till. Sen fick jag vara i fred.
    "Det halvt dolda" kommer serien att heta och kommer på SVT i höst.

2 kommentarer:

  1. HejDet låter kul att vara statist! Hoppas att Du kommer med på ett hörn när dom har klippt färdigt.

    SvaraRadera
  2. Ja, man kommer både ut och får träffa nya människor och får se en del miljöer man aldrig skulle besökt annars. Och sen är det intressant att se hela processen, hur mycket omställningar som behövs och varför en hel dags arbete kanske bara resulterar i fem minuter färdigklippt film.

    SvaraRadera