lördag 25 augusti 2007

Återkopplingar


Skenningeskolans Allmogeorkester 1991

Jag blir ensam hemma ett dygn. Sambon besöker mor och barnbarn. Jag tänker ta mig iväg till Björkö-Arholma och titta på folklustspelet "Skärgårdsflirt", som satts upp av  skådespelaren Robert Sjöblom med en lokal enseble av ortsbor. Några av de medverkande är mina gamla föräldrar. Ja inte i bokstavlig mening, för dom är ju döda, men föräldrar till mina gamla musikskoleelever.
  Det var på Björkö jag hade mina mesta timmar och det var där jag hann bygga upp ett par orkestrar innan kommunen skulle spara pengar och satte stopp för det 1996. Dom eleverna är nu vuxna och kanske själva har blivit föräldrar rent av. Jag stöter på dom ibland på olika håll och då hejar vi glatt. Så jag har många fina minnen från den platsen. Där finns ett genuint kulturintresse.
  En ytterligare anledning att åka ner är, att det var Robert Sjöbloms dörr som blev upphovet till min visa, så nu skall han få noterna till den. Texten fick han med tillsammans med dörren.

2 kommentarer:

  1. Patrik Granberg27 februari 2008 12:53

    Döm av min förvåning när jag spontant sökte i google på skenninge skola och hamnar rakt in i din blogg och en bild på orkestern från -91 ! Väckte otroligt många minnen, har du fler bilder från den tiden?Hur är det med dig och vad gör du? Undervisar du fortfarande eller pysslar du med nåt annat? Mvh Patrik Granberg

    SvaraRadera
  2. Hej Patrik! Roligt att du hörde av dig. Vad jag gör är lite långt att berätta här, men du kan kolla vår hemsida:http://www.vispeppar.... och sen bloggar jag på ett annat ställe numera: http://trubaduren.blo... Just nu letar jag mest jobb. Du får gärna mejla mig om vad du själv har för dig nu för tiden. Adress finns på hemsidanMVH

    SvaraRadera