tisdag 7 augusti 2007

En okänd tecknarbegåvning
En av de saker jag gjort under vistelsen i Göteborg är att ännu en gång gå igenom min ingifte morbroders efterlämnade teckningar. Hans namn var Erik Höglund, men inte den kände Erik Höglund utan en i konstkretsar helt okänd, som tecknade mest för sitt eget nöjes skull. Men han har efterlämnat en fantastisk samling porträtteckningar, som han tecknat i smyg på bussar och spårvagnar under sina resor till och från jobbet eller var helst han såg ett karaktäristiskt ansikte. De är tecknade på det papper han hade till hands och sen inklistrade i en pärm eller buntade 50 st åt gången i små mappar med olika kategorier. Min uppgift blir nu att försöka få den här samlingen bevarad på lämpligt sätt, så att den inte småningom kastas i pappersåtervinningen. Jag visar här bara några exempel, för första gången visade för allmänheten.


2 kommentarer:

  1. Vilka trevliga bilder, härligt uttryck hade han din morbror!Inte långt ifrån Albert Engström, tycker jag. Härliga karikatyrer. Vad roligt för dig att ha de här i din ägo. Det ger ju dig ytterligare en sida av din morbror som du kanske inte kände till?Hej.-> Mangan.

    SvaraRadera
  2. Jag har dem inte i min ägo och min tanke är heller inte att jag skall ha det. Jag hoppas att någon institution skall ta sig an dem, så att de blir tillgängliga för allmänheten. Jag jobbar på det.

    SvaraRadera