onsdag 9 juni 2010

Sporadisk blogg om oljekatastrof m.m.

Rådjur
Råbocken stod blickstilla och låtsades vara en stubb medan jag stannade med cykeln och plåtade.
 
Två dagar med verkstadsarbete omväxlande med sommarförberedelser, sen var det skönt att sätta sig på cykeln och trampa iväg en runda i kvällsljuset. Annat skrivande har upptagit mitt intresse en tid, så bloggen ligger i bakvatten.
  Sen blir man inte klok på en del kommentarer man får. Jag skriver en blogg om SLs förarutbildning och får frågor om fotbolls-VM! Vad har det för relevans i sammanhanget och vad angår det mig, att ett gäng vuxna karlar med fantasilöner får springa omkring och sparka på en boll? Inte mycket, ska jag säga, annat än att dom roddar till TV-tablån för icke sportintresserade. Men TVn har inte heller så stor dragningskraft just nu, när man helst bara vill vara ute. 
  De stora sakerna som händer är också av en omfattning, som knappt lönar sig att kommentera i en bloggtext. Man bara förfäras när man tänker på konsekvenserna av det stora oljeutsläppet i Mexicanska golfen. De kommer att bli långt värre för både människor, djur och natur än vad vi kan föreställa oss. Några börjar förstå det, men tydligen inte PBs chefer tydligen. Såg Svanberg sitta och flina i en TV-intervju. Befolkningen längs den amerikanska ostkusten ser sina liv och livsverk förödas och oljan lär inte stanna där. Det är bara en tidsfråga när stränderna längs Europas västkust börjar smetas ned också, om än inte i den omfattningen. Men vad säger att inte sådant här kan hända igen, när människan tar sig så mycket vatten över huvudet, att man inte ens kan gå ned och reparera utan måste lita till fjärrstyrda maskiner. 
  I helgen inleds sommarens spelmansstämmor med 40-årsjubilerande Ransäterstämman, för att avsluta med något positivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar