tisdag 12 februari 2008

Mannen som talar med hundar



Detta har blivit ett av våra favoritprogram på TV, nu när vi inte längre har hund själva. Vi ser vad som borde ha gjorts för länge sedan, för att både Chaplin och vi skulle ha mått bra här. Men nu är det som det är och han har kul på sitt håll med kompisen Caruso.
  Men åter till TV-programmet. Det är så fascinerande att se hu denne man angriper problemen när folk får problem med sina hundar. Som regel visar det sig att problemen inte ligger hos hunden utan hos dess ägare, som inte har begripit att det är en hund dom har.
  Denne Cesar Millan är inte bara hundpsykolog. Han avslöjar på nolltid hur hundarnas husse och matte har det i relationen och hur detta påverkar hur dom beter sig mot hunden. Det blir ett slags snabbterapi för alla i familjen när rollerna skall förändras och det hela går ut på att vara en tydlig flockledare för hunden, annars tar den över ledarrollen. Det är förbluffande att se hur en förändrad attityd hos människan direkt förändrar hundens attityd. Det stärker i alla fall ens självförtroende i mötet med andra hundar att sett dessa program som går i TV4 plus.

3 kommentarer:

  1. Sälv tror jag tyvärr inte på sånt som "folk som kan tala med djur" allt som krävs är att kunna hantera djuret på rätt sätt... ;)

    SvaraRadera
  2. Det är mitt favoritprogram också och min hunds också. Han sitter lika bänkad som min framför TV och verkligen tittar! Han brukar lessna vid reklampausen men efter pausen är han tillbaka igen! Jätteroligt att se en hund som är så faschinerad av TV....(sådan hund sådan matte kanske...;-))Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  3. Om du inte tar rubriken så bokstavligt, så är det just detta, hur man skall "hantera ett djur på rätt sätt" som programmet handlar om.

    SvaraRadera