måndag 12 april 2010

Mötet med Maria

Statistföreningen hade i kväll bjudit in skådespelerskan Maria Lundqvist till ett möte. Det blev en helt improviserad afton, där vi fick ställa frågor och Maria generöst berättade om och analyserade sitt arbete ur många olika aspekter, om skillnaden att agera i komedi eller drama. Maria tyckte, att det absolut var svårare att göra en komisk roll, för där förväntar sig folk att bli underhållna. Ett drama är ett drama, mer eller mindre upphetsande. Man går  inte därifrån och är sur, för att man inte har fått gråta tillräckligt. Det kändes som att det blev ett varmt möte, där även känsliga saker berördes och Maria deklamerade som avslutning Kent Anderssons fina dikt "Vingen".

3 kommentarer:

  1. Kan du inte komma och spela på Elmstanatta?! Det saknas verkligen en trubadur som är lokaltförankrad! En massa popdängor och lättölsberusade högstadie ungdomar är det enda vi nu har som nöje! Mvh

    SvaraRadera
  2. Kommer gärna, men det är inte upp till mig att bestämma det. Om någon vill engagera mig, så är dom välkomna att ringa.

    SvaraRadera
  3. Självklart förstår jag det! Jag ska prata med några goda vänner på sjöfartsmuséeumet! De brukar hålla igång på beckbyxansdag och elmstanatta!

    SvaraRadera