söndag 21 februari 2010

Snö, snö och mera snö

Tove i snön

Denna vinter skall vi sent glömma. Den är som vintrarna var på 1950-talet. Skillnaden är, att då hörde man aldrig talas om att det blev kaos. Man tog sina skyfflar, spände hästarna för plogen och såg till att vägen blev farbar för mjölkbilen. Sen var det inte mer med det. Till skolan fick man ta sig på skidorna, både lärare och elever. Samhället fungerade.
  I vårt "utvecklade" samhälle fungerar ingenting så fort vädret hittar på något. Tågen står, bussarna åker i diket, bilarna står inplogade längs trottoarkanterna och kommer inte loss. Informationen kommer inte fram och ingen vill ta på sig ansvaret och kan kanske inte heller göra det, därför att allt blivit så komplext, så det är svårt att överblicka. Men varför är alla så förvånade, när det äntligen har blivit en normal vinter med snö och kyla?
  Tove hälsade på morfar i dag och tyckte det var kul att åka pulka mellan snövallarna, som är högre än hon själv. Själv har jag varit ute och dokumenterat omgivningen i bild för att ha som minne för framtiden.

Snötillgången 21/2 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar