onsdag 19 december 2007

TV-serier o spöken

I kväll blir det "Stå upp" och "Grotesco" på TV för att lätta på sinnet. Kanske tittar jag också på finalen i "Bonde söker fru", som jag annars bara har följt via löpsedlarna. Många frågetecken kring en sådan serie. Varför vill man t.ex. utsätta sig för att var den som "tog bonde-Fredriks oskuld" och sen inte ha mer med det hela att göra.
  Det okända är slut för säsongen, så nu får vi nöja oss med våra egna spöken. Vår ena katt, Tyson, är ett typiskt sådant. Han kan frambringa ljud på de mest konstiga sätt och på ställen där man inte förväntar sig att det skall låta. Annars är han så gott som helt stum, om det inte är nödläge.
  Senast nu på förmiddagen, när jag satt och skrev, började plötsligt en av julklapparna kvittra. Jag hittade i Naturskyddsföreningens butik små gosiga fåglar av olika arter, gosedjur till barnbarnen alltså. Om man trycker på dom på ett visst sätt så kvittrar dom med rätt läte för arten. Lärorikt och bra. Det tyckte Tyson också, som ville veta hur en blåmes låter, och klev runt i lådan så han fick ett par av fåglarna att börja kvittra. Sen blev han väldigt brydd och gick därifrån.
  På nätterna kan han få för sig att vandra över klaviaturen på pianot, som står i rummet bredvid vårt sovrum. Det brukar vara lite svårt att somna om efter den konserten. Han kan också få böckerna att börja leva sitt eget liv i bokhyllan, när han krupit in bakom och tagit sig en lur och sen skall vända för att komma ut igen. Det har varit knäpptyst i rummet i två timmar och plötsligt ramlar bökerna ur bokhyllan.



Tyson är också intresserad av alla former av motorfordon, både in- och utvändigt. Här har han intagit sonens BMV.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar