måndag 5 november 2007

Stockholm är stadenMed lite planering och god tur kan man hinna med mycket under ett par dagar i stan. Det blir en mycket kort resumé. Fredsagkvällen har jag redan nämnt, rolig komedi på Vasan. Lördagen bjöd på regn och passade bra för ett besök på Wasamuseet, som alltid är besöksvärt. Det finns så många aspekter på detta kulturarv och där har alltid tillkommit nya detaljer att studera. Rekommenderas till alla."Återskapade människor" som var med på fartyget.


Det ljusnade bland molnen och vi kunde ta en ytterligare promenad på Kungsholmen, den stadsdel som vi båda vistats mycket i tidigare. På kvällen buss till Söder och Teater Tribunalen med en sanslös föreställning, ganska löst knuten till det gamla folklustspelet "Ebberöds bank." Här blev man plötsligt kastad tillbaka till sjuttiotalets politiska teater med diskussion om det "offentliga rummet" mitt i föreställningen. Mycket omväxlande och roligt framfört av en till största delen ung ensemble.
Söndagen, med fint väder, ägnades åt gallerirond på Hornsgatspuckeln, som bl. a. bjöd på fint oljemåleri av Mats Rydstern på Södra galleriet. Vidare promenad till Gamla stan och Vreeswijksmuseet vid Trångsund. Ett litet besöksvärt museum för alla visintresserade. Det ledde också till förnyad kontakt med sällskapet och kanske ny medverkan på deras viskvällar i Cornelis anda på Nalen Stacken.
  Innan vi for hem hann vi också en stund hälsa på lilla barnbarnet med föräldrar på Söder. For sen hem och riggade om och åkte till skolan och rev av det jag smet från i fredags kväll.Lockande dam i Gamla stan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar