fredag 27 juli 2007

Kosafari


Syster och svåger på semesterbesök. Något skall upplevas och vi gör en utflykt till vår gamla barndomsby, Hammarby på Väddö. Där finns sedan två år ett litet gårdsmejeri, som tillverkar utsökta desertostar med namn från Väddötrakten. Där finns också en trevlig uteservering, där man kan dricka kaffe och äta firmans egen ostkaka. 
http://www.vaddogardsmejeri.se/  
  Förra året fick bonden Hans Edlund idén att också ordna kosafari för barnfamiljer, eftersom barn i dag aldrig kommer i kontakt med kossor på normalt sätt som förr. Det blev succé. Nu kör man tre dagar i veckan vid lunchtid, och man får oftast köra flera turer för att alla skall få åka. Som mest har man haft bortåt 120 resenärer på en dag. I år har vagnen också fått tak, så man kan köra även om det regnar.


Bonden sitter på vagnen och berättar medan lilldrängen kör traktorn.


Det är festligt att komma hit och träffa Hans igen och höra honom berätta hur förhållandena i byn har förändrats. Vi sprang själva här som barn och hjälpte till att fösa in korna när dom skulle hem till mjölkning. Då behövdes det ingen kosafari, men i dag har den säkert stor betydelse, för att stadsbarnen skall få en hum om var mjölken och maten kommer ifrån.



Väddö gårdsmejeri

1 kommentar:

  1. Ja...jag håller med. Men om du inte har besökt dem iår...så gör de. Imorgon är de två veckor sen som de öppnade sitt nya café...man kan fika både inne och ute i en mysig lantlig miljö

    SvaraRadera