onsdag 18 juli 2007

Arbetsseger


Vi fick en liten portabel scen att uppträda på, så det blev tak över huvudet.

Regnet höll sig borta men det blåste rejält till att börja med. Ändå kom det bortåt 40 personer och satt troget kvar och lyssnade på gårdstunet. Det roligaste var att se hur attityden förändrades hos "den gamle".
  Till att börja med ville han knappt bjuda på vatten, då vi önskade varsitt glas vatten till scenen. Han uppträdde som herr Jante personifierad. Under programmets gång såg vi honom bit för bit spricka upp i ansiktet och efter extranumret kom han fram och fjäskade och tackade för mycket god underhållning.
  Vi var mycket nöjda efteråt med hur det utfallit, för programmet blev just så omväxlande som vi hoppats, men av föreningen hade man kunnat förvänta sig mer. Vi har inte sett någon annonsering, annat än den vi gjort själva, och hade vi inte haft egen kaffekorg med till pausen, hade vi blivit utan.
  En liten blombukett var fick vi i alla fall av den nye ordföranden. Det är alltid trevligt. Träffade också en representant för Taubesällskapet, som uttryckte sin uppskattning och lovade skicka över en nyupptäckt vers till Vals i Furusund.

2 kommentarer:

  1. Intressant med en vers till vals i Furusund min barndoms ö.Där växte jag upp arton somrar i rad. Vore intressant att få läsa den versen eftersom jag kan hela sången utantill.Min mammas kusin var det som ägde Balltorps restaurang en gång i tiden innan den brann ner. Jag minns den natten mycket väl.

    SvaraRadera
  2. På ett eller annat sätt skall jag förmedla den, när vi fått den. Den slutade med att krögaren öppnade en flaska champagne. Roligt med personliga kopplingar till det man sjunger om.

    SvaraRadera